MESURES DE PREVENCIO PER EVITAR LA PROPAGACIO DEL CORONAVIRUS A ALCOI




Ajuntament d'AlcoiSeguir


10 min ·


COMUNICAT OFICIAL


MESURES DE PREVENCIÓ PER EVITAR LA PROPAGACIÓ DEL CORONAVIRUS A ALCOI

Seguint les recomanacions del Ministeri de Sanitat i de la Generalitat per garantir la seguretat pública davant els casos enregistrats a Espanya del Covid 19, i atés la resolució de l’11 de març de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, per la que s’acorden mesures excepcionals per a esdeveniments festives i de concentració de persones a la Comunitat Valenciana per tal de limitar la propagació i el contagi pel Covid 19, es considera adient adoptar també en Alcoi mesures de prevenció, pensant en el benestar dels veïns i veïnes, seguint les directrius que marquen les autoritats sanitàries. L’Ajuntament d’Alcoi adopta les següents mesures:


1. Suspendre els actes i esdeveniments de concurrència pública socioculturals, esportius i lúdic festius a la ciutat d’Alcoi, a tots els espais municipals, places i carrers. També es suspenen les visites de grups programades als monuments i edificis de propietat municipal.

2. Decretar el tancament del Teatre Calderón, Teatre Principal, Teatre Salesians, saló d’actes del Centre Cultural Mario Silvestre i saló d’actes de l'IVAM CADA ALCOI.

3. Decretar el tancament dels centres de majors i aules de majors. Es limitarà l’aforament a les Biblioteques.

4. Decretar el tancament de totes les instal·lacions esportives municipals: poliesportius Francisco Laporta, Caramanxel-Juan Agudo Garat, Batoi, complex esportiu municipal Eduardo Latorre, circuit BMX, instal·lacions petanca, nau municipal gimnàstica artística.

5. Revocar totes les autoritzacions pel que fa a l’ocupació d’espais públics atorgades a associacions o altres entitats col·lectives anàlogues.

6. Revocar totes les autoritzacions pel que fa a la cessió d’espais municipals tancats.

7. Suspendre els mercats ambulants.

8. Es suspenen les festes del Partidor, seguint un decret que impedeix fer falles.

9. El període i àmbit d’aplicació d’aquestes mesures comprén des del 13 de març al 31 de març, i podrà modificar-se d’acord amb les recomanacions del Ministeri de Sanitat i la Generalitat.

10. Recomanar a les entitats privades que s’abstinguen d’organitzar durant aquest període esdeveniments multitudinaris que puguen facilitar la propagació de la malaltia, tal com indiquen les autoritats sanitàries.

11. Aconsellar a la població, especialment a la considerada d’alt risc, que seguisquen les recomanacions i les instruccions de les autoritats sanitàries.

12. Demanar a la població que sols s’informe a través dels mitjans oficials i que evite la proliferació de notícies falses.


---------------------


COMUNICADO OFICIAL

MEDIDAS DE PREVENCIÓN PARA EVITAR LA PROPAGACIÓN DEL CORONAVIRUS EN ALCOI

Siguiendo las recomendaciones del Ministerio de Sanidad y de la Generalitat para garantizar la seguridad pública ante los casos habidos en España del Covid 19, y atendido la resolución del 11 de marzo de 2020, de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública, por la que se acuerdan medidas excepcionales para acontecimientos festivos y de concentración de personas en la Comunidad Valenciana para limitar la propagación y el contagio por el Covid 19, se considera adecuado adoptar también en Alcoy medidas de prevención, pensando en el bienestar de los vecinos y vecinas, siguiendo las directrices que marcan las autoridades sanitarias. El Ayuntamiento de Alcoy adopta las siguientes medidas:


1. Suspender los actos y acontecimientos de concurrencia pública socioculturales, deportivos y lúdico festivos en la ciudad de Alcoi, en todos los espacios municipales, plazas y calles. También se suspenden las visitas de grupos programadas a los monumentos y edificios de propiedad municipal.

2. Decretar el cierre del Teatro Calderón, Teatro Principal, Teatro Salesianos, salón de actas del Centro Cultural Mario Silvestre y salón de actas del IVAM CADA ALCOI.

3. Decretar el cierre de los centros de mayores y aulas de mayores. Se limitará el aforo en las Bibliotecas.

4. Decretar el cierre de todas las instalaciones deportivas municipales: polideportivos Francisco Laporta, Caramanxel-Juan Agudo Garat, Batoi, complejo deportivo municipal Eduardo Latorre, circuito BMX, instalaciones petanca, nave municipal gimnasia artística.

5. Revocar todas las autorizaciones en cuanto a la ocupación de espacios públicos otorgadas a asociaciones u otras entidades colectivas análogas.

6. Revocar todas las autorizaciones en cuanto a la cesión de espacios municipales cerrados.

7. Suspender los mercadillos ambulantes.

8. Se suspenden las fiestas del Partidor, siguiendo un decreto que impide celebrar fallas.

9. El periodo y ámbito de aplicación de estas medidas comprende desde el 13 de marzo al 31 de marzo, y podrá modificarse de acuerdo con las recomendaciones del Ministerio de Sanidad y la Generalitat.

10. Recomendar a las entidades privadas que se abstengan de organizar durante este periodo acontecimientos multitudinarios que puedan facilitar la propagación de la dolencia, tal como indican las autoridades sanitarias.

11. Aconsejar en la población, especialmente a la considerada de alto riesgo, que sigan las recomendaciones y las instrucciones de las autoridades sanitarias.

12. Pedir a la población que solo se informe a través de los medios oficiales y que evite la proliferación de noticias falsas.


Comentarios