Talls de trànsit, horaris, recorregut... Consulta tota la informació per al per al Ban i la Cavalcada d'Alcoi

Moment de l'Adoració en la Plaça d'Espanya. Compartir:
Nervis, il·lusió, i perquè no dir-ho, polèmica és el que susciten els actes del Ban Reial i la Cavalcada d'enguany. Per tal de dissipar els dubtes que han pogut sorgir amb les modificacions del recorregut, t'oferim tota la informació necessària relativa a horaris, talls de trànsit, cobertura informativa i entrega de paquets.

Ban Reial

El dissabte dia 4 tindrà lloc el Ban Reial, preludi de la Cavalcada dels Reis Mags. L’actor i presentador, Ricard Sanz, serà la veu que anunciarà el Ban Reial, convidant-nos a depositar les nostres cartes amb desitjos i regals en les burretes preparades com cada any, per arreplegar aquests somnis i pujar-los al Campament Reial de la Mariola. Un Ban que estarà escrit des de l’Orient per la periodista alcoiana, Mireia Pascual Mollà.
Cap a les 18 h, davant del Naixement de la plaça d'Espanya, té lloc el 'Pregó del Tio Piam'.L'escenificació és representada pels components del Grup de Danses Carrascal. El grup puja pel carrer de Sant Nicolau, arreplega en la Glorieta l'Ambaixador i els personatges vivents del Betlem de Tirisiti.
El ban comença a les 18.30 h des de la Font Redona, recorre el carrer de Sant Nicolau, la plaça d'Espanya, el carrer de Sant Llorenç, l’avinguda del País Valencià, on acabarà.

Cavalcada de Reis

Comença a les 18 h des de la zona alta de la població, i recorre els carrers del Camí, Sant Nicolau i la plaça d'Espanya on s’efectua un parèntesi en el recorregut per a dur a terme l'Adoració (Entre les 20 h i les 21 h). Una vegada acabada, i després del castell de focs artificials, la comitiva continua el seu recorregut pels carrers de Sant Llorenç fins al País Valencià.
Enguany les entitats que acompanyaran i ajudaran als tres reis seran, ‘l’Asociación San Mauro Mártir’ que complirà els quatre-cents anys de la seua celebració, i 100 de la seua fundació; la Filà Almogàvers i ASOAR, l’Associació d’Àrbitres d’Alcoi de bàsquet.

Campament reial

Diumenge 5 al matí les 7.000 persones que han adquirit entrada podran visitar el campament reial, a més es vendran allí mateix, entrades per a les 8, 8.30 i 9 hores. 
Els horaris marcats en les entrades amb autobús són els de pujada des de la plaça d’Al Azraq en el número d’autobús indicat. En la parada hi haurà files amb el número de l’autobús. Una vegada en el campament, es col·locaran en les files assenyalades. Els horaris indicats amb les entrades sense autobús, pertanyen a les d’entrada al campament, una vegada en el campament es col·locaran en les files assenyalades.
Cal recordar que al campament no es pot pujar amb carros de bebés, caldrà deixar-los als espais destinats per a ells. Per pujar a peu, des del Departament d’Emergències i Protecció Civil han fet una sèrie de recomanacions i elaborat un llistat de possibles itineraris, que es poden consultar en aquest plànol. Més informació en aquesta direcció web.

Retransmissió per televisió

ARAMULTIMÈDIA oferirà complets reportatges en vídeo tant de la Cavalcada, com del Ban reial i el Campament reial. À punt farà la retransmissió en directe, de 18 a 21 h, i també per internet. A més han confirmat que vindran TVE, Telecinco, Cuatro, Antena 3 i La Sexta. 

Talls de trànsit

  • Dissabte dia 4: Tall des de les 17 h, per Ban Reial, començant per la Font Redona, zona centre i País Valencià sobre la marxa.
  • Diumenge dia 5: Campament Reial. Tall dels accessos al Preventori des d'Alberg caní i des de Llometes (La Salle). Només Accés d'autobusos. Cavalcada de Reis. Tall des de les 16.30 h. Zona d'Avd Elx des de les 10 h.
  • Dilluns dia 6: Visita Reis a Hospitals. Talls Puntuals de trànsit per autobusos en zona Preventori.

Paquets

Un total de 450 patges de 10 entitats locals seran els encarregats de repartir els paquets que diumenge s'hauran de dur a l’IES Pare Vitòria de 9 a 13.30 h. 
Des de l'Ajuntament recomanen que els paquets siguen embolicats en paper d’estrassa marró i que les seues dimensions i pes siguen les adequades, és a dir, no voluminosos ni pesats. Els paquets podran ser entregats tan sols a les cases ubicades dins del recorregut de la Cavalcada. A l’institut, es facilitaran adhesius per indicar nom i cognoms (família), i l’adreça de recepció dels paquets (timbre, nº, pis, porta).
Recorden també que no hi ha un preu estipulat a l’hora de deixar els encàrrecs, es tracta d’un donatiu, que anirà destinat a entitats/col·lectius socials i infantils.

Comentarios