Modificació de l'Estatut de Sant Jordi

Escrit per ARA Multimèdia
L'enunciat de la proposta de modificació de l'Estatut de Sant Jordi ja era rebuscat, però bàsicament, l'Associació de Sant Jordi no prohibeix expressament que una dona puga eixir amb el vestit oficial ni un home amb el disseny creat per a les dones. Era el punt més esperat d'una reunió eterna on també s'ha aprovat el pressupost per a les festes de 2020 i que ascendeix a 975.000 euros.
El món de la Festa esperava amb interés la votació de la nit de dijous on l'Assemblea (Primers trons, junta directiva i Majorals) decidien si donar suport a la modificació del famós article 49 o ho deixaven tal com estava. La modificació proposava textualment prohibir que "el fester utilitze el vestit oficial de la seia filà que no correspon al seu sexe". No ha tirat avant per 17 vots en contra, 22 a favor i 19 abstencions. Es necessitava 2/3 dels 58 vots de l'Assemblea.
Com a anècdota, cal destacar que la Junta Directiva, de manera majoritària, s'ha abstingut en aquest apartat, i per tant, ha deixat en mans dels festers i festeres -representats per les seues filaes per mitjà dels Primers Trons- la decisió final.
Així festeres que ixen a festes amb el vestit oficial perquè ja eren de ple dret abans de dissenyar-se el femení, continuaran amb eixa indumentària.
A banda d'eixos articles, anit van aprovar la modificació d'articles que protegeixen el bon curs i funcionament de la Festa en la trilogia i també altres que aclareixen qui té la responsabilitat quan una fila fa fallida o comet irregularitats econòmiques.
S'ha rebutjat modificacions de l'estatut que parlaven sobre les normes internes per a ocupar i romandre més de quatre anys en la junta directiva.

Pressupost

Abans de la Junta extraordinària on s'ha tractat la modificació dels estatuts, l'Assemblea ha aprovat que les festes siguen el 25, 26 i 27 d'abril. A més a més, el pressupost serà de 975.000 euros repartits en despeses festeres corresponents a tot l'any: des de la Trilogia a la Cavalcada o el Mig Any.
Per últim, han decidit per majoria nomenar el fester dels Judios, Rigoberto Picó Sanjuan, membre del quadre d'honor de l'ASJ.
El 6 de juny es renovarà amb eleccions la meitat dels majorals.

Comentarios