PRESENTACION CARGOS FESTERS 2019.


La Festa d'Alcoi ja ha presentat als seus càrrecs per a la Trilogia Festera de 2019. Muntanyesos, Cordoneros, Tomasines, Magenta i Verds ja tenen al davant mig any per acabar de rematar els seus càrrecs.
El Teatre Calderón ha estat de gom a gom per viure una emotiva presentació de càrrecs del 2019 amb familiars, festers i amics. L'acte ha començat amb un espectacular vídeo de resum de l'anterior trilogia festera, un bon moment per reviure quins han sigut els grans instants de 2018.

Hores abans s'ha presentat a Álvaro Santacreu com a Sant Jordiet de la Filà Verds. Més tard ha sigut el torn dels majors amb una entrada triomfal al teatre i amb la insígnia imposada per Juan José Olcina, president de l'ASJ. El primer a ser presentat ha sigut Modesto Moiña, Alferes dels Muntanyesos i conegut pel món de la Festa com a dissenyador. Ja hem pogut saber que el boato tindrà molta "imaginació" amb gran "influència celta". Malgrat que Moiña és jove, ja porta 25 anys en la Festa.


L'altre alferes, el Moro, és Jorge Domenech, fester dels Cordoneros des de 1995. El seu boato estarà inspirat en una tribu de berbers, els ajudants del cabdil Al-Azraq en cada batalla.

I del bandol moro, passem al cristià. Ha sigut el torn de Juan Enrique Miralles, Capità Cristià de les Tomasines. Pot ser siga un dels càrrecs que més sorprenga, perque ell mateix ha dit que la música en que baixarà pels carrers d'Alcoi serà "una adaptació simfònica de música rock". Pel que fa al seu boato predominarà "el rigor històric basat en l'ordre Trinitària".

L'últim càrrec en ser presentat és el Capità Moro de la Magenta. Jorge Candela pren el testimoni de Santi Carbonell. Com a curiositat, Candela ha destacat en el vídeo de presentació que "va decidir ser capità mirant la presentació de càrrecs de 2018", és a dir, fer el càrrec "no entrava en els seus plans" pocs anys enrere.
Abans de finalitzar la presentació, torn dels parlaments. Juan José Olcina ha tret pit de Nostra Festa dient que "és un fet col·lectiu" i que "cobra sentit quan s'estableix la relació entre amics". Toni Francés, alcalde d'Alcoi, ha indicat que cada Trilogia és "irrepetible cada any" i "fa que les festes siguen cada vegada millors". Tant Olcina com Francesc han felicitat als càrrecs i han recordat que abans de les Festes de 2019, els Moros i Cristians  tindran la condició de BIC.

Comentarios